Food-y-Fort

Pers

Pers

Food-y-Fort
Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped. De Local2Local-boeren hebben de handen ineen geslagen om eerlijk en gezond lokaal voedsel in de regio bereikbaar te maken. Local2Local is actief in de provincie Utrecht.

Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de lokale voedselcultuur en natuur. Het festival komt tot stand in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, Provincie Utrecht, Stichting Liniebreed Ondernemen, Utrecht NatuurlijkStichting Terecht AndersROOTZ KitchenProefland rollende keukensDe Kruijf Tenten en Bosmanletters & Reclame

Persbericht van 28 juli 2016 (.pdf) t.b.v. Food-y-Fort 2016 (zie ook downloadbutton onderaan deze pagina)
Perskit Food-y-Fort 2016 (.zip) t.b.v. Food-y-Fort 2016 (zie ook downloadbutton onderaan deze pagina)

Derde editie cultureel voedselfestival Food-y-Fort Rijnauwen
Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor zijn van de derde editie van het culturele voedselfestival ‘Food-y-Fort’.

Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fort vindt plaats in het laatste weekend van de zomervakantie.

Programma
Het programma is opgebouwd rondom de lokale voedselcultuur en natuureducatie, en Food-y-Fort is bij uitstek een happening voor jong en oud en natuurliefhebbers.

Zaterdag 19 augustus
Op zaterdag genieten bezoekers van een cultuur-historische ambiance, je tegoed doen aan heerlijk lokaal gemaakt eten, er zijn verschillende (educatieve) activiteiten voor groot en klein, wandelroutes en rondleidingen op het fort. De detailprogrammering is in ontwikkeling, voor nu nog onder voorbehoud.

Zondag 20 augustus
Het programma op zondag is toegespitst op kinderen, met spel en educatie, een dag van vooral veel ontdekken en doen. Kunst, theater en muziek zijn vaste onderdelen van het hele festival. De detailprogrammering is in ontwikkeling, voor nu nog onder voorbehoud.

Praktische informatie
Dit jaar zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik twee dagen lang DE plek zijn om te ontmoeten, proeven, spelen, leren en ontspannen. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus, het laatste weekeinde van de zomervakantie. De zaterdagprogrammering is gericht op heel veel en lekker eten voor de smulapen, muziek en educatie. Het programma op zondag is vooral gericht op de kinderen en de natuurliefhebbers

De TOEGANG voor Food-y-Fort 2017 is gratis!
Bezoekers van Food-y-Fort 2017 kunnen bij het verlaten van het festivalterrein hun eigen toegangsprijs te bepalen. Dit doen wij als volgt: vul een tas met WASTEgroenten en bepaal zelf wat je hiervoor wilt betalen. 

Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped. Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de lokale natuur, cultuur en boerenproducten uit de Krommerijnstreek en de Betuwe.

Het festival komt tot stand door nauwe samenwerking tussen Amped, Local2Local, Stichting Terecht Anders, Staatsbosbeheer, Utrecht Natuurlijk, Provincie Utrecht, Stichting Liniebreed Ondernemen, Proefland Rollende Keukens, van Rooijen Catering, ROOTZ Kitchen, Tantes Maal en Bosmanletters & Reclame.

 

Persbericht Food-y-Fort 2016 (.pdf) Perskit FoodyFort 2016 (.zip)

food-y-fort© 2024 Food-y-Fort Festival & Events wordt mede mogelijk gemaakt door Amped.