Food-y-Fort

Muziek: Clean Pete

Muziek: Clean Pete

Clean Pete, zaterdag 20 augustus: 15:00 - 16:00 uur & 19:30 - 20:30 uur. Zondag 21 augustus: 14:30 - 15:30 uur
Als onderdeel van de acoustische sessie op het binnenterrein: zaterdag en zondag, 13:00 - 14:00 uur.

Clean Pete, de leukste tweeling uit de recente popgeschiedenis, trok na de finale van Grote Prijs van Nederland in een vrolijke gele bandbus onafgebroken door Nederland. In het bagageruim lagen een zootje gitaren en een cello, op de bijrijdersstoel zat niemand minder dan Anne Soldaat; de indie-veteraan was zo onder de indruk van de Brabantse zussen dat hij hun debuutalbum produceerde en meeging als tourgitarist. Inmiddels is album nummer twee gearriveerd, Aan Het Licht. Net als het debuut grossiert het in stemmige Nederlandstalige liedjes vol hartzeer, humor en zelfspot.

Twee zielen, één gedachte. Een voor de hand liggende veronderstelling als je de tweeling Loes en Renee Wijnhoven hoort. Dat hun Nederlandstalige folkpop, of hoe je het ook wilt noemen, zou matchen met de electro-achtergrond van producer Arne van Petegem leek minder logisch. Toch kwamen de overeenkomsten snel aan het licht in de Antwerpse thuisstudio van Arne. 

Het nieuwe album ‘Aan Het Licht’ is de opvolger van het debuut ‘Al zeg ik het zelf’ uit 2014, waarmee de tweeling op de festivals Noorderslag, Into The Great Wide Open, Oerol, Crossing Border en De Parade speelde. Op ‘Aan Het Licht’ meer Wall Of Sound, meer cello, meer gitaar, maar nog steeds die prachtige liedjes. Liedjes over verhuizen, slapen, wantrouwen en 'de moeilijke tweede'. Zo moeilijk werd het niet. Loes en Renee gingen het experiment aan, schaafden en schuurden meer dan ooit aan de liedjes. Het lied Geheimen is eindelijk opgenomen en de invloed van Arne is duidelijk hoorbaar met elektronische twists op onder andere Leuk voor Later en Duitsland.

"We hebben dit keer echt de tijd genomen om te blijven luisteren en ons af te vragen: wat moet er nog bij en wat kan er weg? Het proces was bijzonder leuk. We denken dat je dat ook terug hoort. We horen het zelf tenminste wel."

food-y-fort© 2021 Food-y-Fort Festival & Events wordt mede mogelijk gemaakt door Amped.