Food-y-Fort

Workshops voor kinderen

Workshops voor kinderen

Utrecht Natuurlijk brengt op Food-y-Fort de natuur dichtbij voor kinderen met leuke, educatieve workshops!

Op zaterdag en zondag zullen vier verschillende workshops worden aangeboden, tussen 14:00 en 16:30. De kinderen kunnen gewoon aanschuiven bij de workshop van hun keuze. De workshops worden gegeven aan grote tafels. Als de tafel vol is, dan kunnen de kinderen even wachten tot er een plekje is of meedoen bij een andere workshop.

De workshops:

 • Ontdek het diner van de uil
  Ooit het diner van de uil ontrafelt? Uilen zijn roofvogels die ‘s nachts op jacht gaan voor hun diner. Muizen, kevers en ander beestjes. Maar wat eet de uil nou precies? Dat zoeken we uit tot op het bot.
 • Wol vilten
  Weet je wat je allemaal van wol kan maken? Knuffelstenen, armbandjes en haarstrengen. En hoe maak je armbandjes van het pluizige wol? Haarstrengen, zoals een echte rastaman of -vrouw. Of knuffelstenen voor onder jouw hoofdkussen. Dat gaan we doen bij deze workshop.
 • Potjes voor jouw oorwormen
  Van die kleine beestjes met veel pootjes, dat zijn oorwormen. Wist je dat ze echte opruimers zijn? De kleine vuilnismannen van de natuur. In deze workshop maak je een huisje voor de oorwormen en kan je deze in jouw tuin ophangen.
 • Pokerface
  Verberg je achter een masker van een dier. Dat wordt jouw pokerface. Alleen ga je deze eerst zelf maken. Kleuren, knippen en plakken. En dan … opzetten natuurlijk!

food-y-fort© 2021 Food-y-Fort Festival & Events wordt mede mogelijk gemaakt door Amped.