Food-y-Fort

Kids: kinderboerderij

Kids: kinderboerderij

Er is veel vermaak voor kinderen op het fort. Een nu vast onderdeel van het kinderprogramma is een echte kinderboerderij van Bert's Animal Farm, met bekende...en minder bekende boerderijdieren. De kleintjes kunnen zondag 20 augustus kijken, aaien, knuffelen en ontdekken. En samen spelen, natuurlijk!

Alpaca's
Alpaca’s lijken op lama’s, maar hebben iets meer vacht...dus ze hebben een hoog knuffelgehalte! 

Angora geiten
Het meest opvallende aan de angorageit is de wol, deze wordt ook wel mohair genoemd. Door zijn lange krullende wol lijkt hij erg op een schaap. De lammetjes zijn erg speels, maar eenmaal volwassen zijn het rustige aanhankelijke geiten.

Appaloosa pony
Appaloosa is de benaming voor de opvallende spikkels die deze pony’s bezitten. Mini appaloosa’s zijn werkwillig en hebben een zachtaardig karakter, dit maakt ze erg geschikt voor in de knuffelfarm.

Ara's
Ara’s zijn de grootste leden van de papegaaienfamilie. Ze kunnen wel 50 jaar oud worden. Bob en Buizer zijn allebei geel-blauwe ara’s. Ze zijn erg mak en kunnen op iedere schouder zitten. Ze spreken beide een aantal woordjes en als Bob in een goede bui is kletst hij zelfs honderduit!

De roots van Bob liggen oorspronkelijk in Brazilië, maar hij is geboren in Nederland.

Brahma kippen
Brahma kippen behoren tot de groep ‘reuzenrassen’. De kippen zijn niet alleen groot, ze zijn ook rustig van karakter en erg mooi om te zien. Er zijn diverse kleurslagen, waaronder de meerzomig blauwpatrijs.

Cavia's
De cavia is een van de populairste huisdieren van Nederland, en daarom hebben wij er ook een paar! Onze cavia’s hebben ook een hele eigen attractie: de cavia race. Je kent het misschien nog wel van vroeger op tv.

Dwerggeitjes
Dwerggeiten zijn erg nieuwsgierige en aanhankelijke geitjes. Door hun kleine formaat zijn ze erg leuk in de kinderboerderij. De dwerggeitjes vinden het heerlijk om vertroetelt te worden en kunnen hier dan ook geen genoeg van krijgen. Af en toe hebben we lammetjes die door onze verzorgers met de hand worden grootgebracht. Wanneer we met de zogenoemde ‘fleslammetjes’ op locatie zijn, mogen de kinderen zelf het flesje geven.

Eenden
Eenden zijn te vinden in elke sloot in Nederland, maar wist je dat ze ook in zout water zwemmen? Onze eenden zijn altijd te vinden in de kinderboerderij, waar ze de hele dag als groepje doorheen waggelen.

Ezels
De ezel is familie van het paard en heeft als kenmerken de lange oren, een pluim aan het eind van de staart, en een groot uithoudingsvermogen (en hun koppigheid?). Wij hebben naast de ‘normale’ ezels en zelfs reuze-ezels en Poitou-ezel uit Frankrijk. Onze ezels zijn, behalve leuk, ook te berijden. Kinderen, en op de reuze-ezels ook volwassenen, kunnen ritjes maken.

Ganzen
Onze ganzen gaan in koppeltjes mee in de mobiele kinderboerderij en zijn onder andere wit, grijs, en wit met grijs gevlekt.

Geiten
Geiten zijn hele vrolijke dieren. Ze rennen, springen en bokken wat af. Elke bank of boomstronk moet beklommen worden. Onze geiten gaan mee in de mobiele kinderboerderij en zijn heel goed te aaien. Ze houden ervan om lekker op hun hoofd gekriebeld te worden. Denk aan de dwerggeit, de Nubische geit, de Wallische geit en melkgeiten.

Konijnen
Onze konijnen gaan mee in de kinderboerderijen en knuffelfarms en zijn er in verschillende soorten konijnen. Denk bijvoorbeeld aan de witte konijnen of de gigantische vlaamse reuzen die groter zijn dan menig hond. Natuurlijk hebben we ook de lieve dwergkonijntjes, in alle vormen en kleuren.

Lama's
De lama, die heel erg lijkt op de Alpaca, staat bekend om het spugen naar gevaar. Gelukkig spugen onze lama’s zelden, en als ze het al doen is het naar elkaar. Ze spugen niet naar mensen omdat ze gewend zijn aan onze aandacht. Naast Lama’s en Alpaca’s hebben we tevens Vicuña’s. Deze 3 dieren lijken allemaal heel erg op elkaar, maar er zitten kleine verschillen tussen in bouw en vacht.

Lammetjes
Je hebt lammetjes van geiten en lammetjes van schapen. De geitenlammetjes zijn echte clowns. Ze springen en klimmen overal op, maken rare bokkensprongen, en als het even lukt gaan ze zelfs boven op mama’s, of iemands anders, rug staan. De schapenlammetjes zijn ook leuk, ze huppelen, hebben korte, krullende wol, en vrolijk kwispelende staartjes als ze drinken.

food-y-fort© 2021 Food-y-Fort Festival & Events wordt mede mogelijk gemaakt door Amped.